דילוג לתוכן

לשיחת ייעוץ ללא עלות התקשרו:  052-4746774

דחייה מביטוח לאומי

דחיית תביעה לאובדן כושר עבודה מצד המוסד לביטוח לאומי, היא סיטואציה מורכבת המחייבת אתכם לפעול באופן יעיל וממוקד לשינוי ההחלטה, כאשר עומדות בפניכם מספר דרכי פעולה לצורך כך. מה הן הסיבות המרכזיות לדחיית תביעה? מה הן דרכי הפעולה במקרה של תביעה וכיצד תוכלו להימנע מדחיית תביעתכם מלכתחילה? על כך ועוד בעמוד שלפניכם.

דחייה מביטוח לאומי הסיבות המרכזיות 

המוסד לביטוח לאומי עשוי לדחות את תביעתכם לאובדן כושר עבודה ממספר סיבות מרכזיות, ביניהן:

  • חוסר בהוכחות רפואיות מספקות – לעיתים, התובע/ת לא מצרף את כל המסמכים הרפואיים הרלוונטיים לתיק התביעה ו/או המסמכים אותם הוא צירף אינם תומכים באופן חד משמעי בטענותיו.
  • אי עמידה בדרישות המוסד לביטוח לאומי לאובדן כושר עבודה – עשוי להיווצר מצבים בהם הועדה הרפואית מטעם המוסד לביטוח לאומי, לא מוצאת לנכון לאשר את תביעתכם מכיוון שהיא סבורה שקיים לגביכם כושר עבודה בשיעור של 50% ויותר.
  • פגם טכני בהגשת התביעה – חלק לא מבוטל ממקרי הדחייה של תביעות לביטוח לאומי, הסיבה טמונה בהגשה לא תקינה של מסמכי התביעה.

 

דרכי פעולה במקרה של דחיית תביעה

ישנן מספר דרכים בהן תוכלו לנקוט במקרה של דחיית תביעה, ביניהן:

  • ערעור על ההחלטה – הגשת ערעור על ההחלטה של הביטוח לאומי, מתאפשרת בשתי דרכים עיקריות:
    1. הגשת ערעור לוועדה רפואית עליונה מטעם המוסד לביטוח לאומי
    2. הגשת ערעור לבית הדין האזורי לעבודה.
  • השלמת מסמכים רפואיים – במידה והסיבה לדחייה הייתה חוסר בהוכחות רפואיות, תדרשו להוסיף ו/או להשלים מסמכים רפואיים התומכים בטענות התביעה.
  • הגשת התביעה מחדש – במידה והסיבה לדחייה קשורה לפגם טכני בהגשת התביעה, תדרשו להגיש אותה מחדש בליווי עדכונים ונתונים נוספים היכולים לשנות את ההחלטה.
  • קבלת חוות דעת רפואית פרטית – במידה וחוות הדעת הרפואית של המוסד לביטוח לאומי אינה משקפת את מצבכם הרפואי, מומלץ לקבל חוות דעת רפואית באופן פרטי. חשוב שחוות הדעת תהיה מפורטת ותציג בתוכה תמונה מלאה וכוללת של הבעיה הרפואית.

 

לגבי כל אחת מהדרכים המופיעות לעיל, קיימת חשיבות רבה להיוועצות מוקדמת עם עורך דין המתמחה בדיני ביטוח לאומי וזאת לצרכי יישום אחת ו/או יותר מדרכי הפעולה הנ"ל, באופן מקצועי המשפר במידה ניכרת את הסיכויים לשינוי ההחלטה בסופו של דבר.

כיצד תוכלו להימנע מדחיית תביעה?

אם גם אתם מתכננים הגשת תביעה לאובדן כושר עבודה, מומלץ לנקוט במספר פעולות עוד בטרם הגשת כתב התביעה, ביניהן:

  1. היוועצות מוקדמת עם עורך דין המתמחה בדיני ביטוח לאומי וזאת לצרכי סיוע משפטי בהליך הגשת התביעה וליווי משפטי מקצועי לאורך כל הדרך.
  2. תיעוד רפואי מקיף ומסודר – הקפידו לשמור כל תיעוד רפואי הקשור לתביעתכם, לרבות, מסמכים רפואיים, תוצאות בדיקות, חוות דעת ממומחים, תשלומי הוצאות בגין המקרה הרפואי וכדומה.
  3. הכירו את זכיותיכם – לפני שאתם מגישים תביעה לביטוח לאומי, הקפידו ללמוד ולהכיר את זכיותיכם. באופן זה, תוכלו לדרוש את מלוא זכויותיכם ולהגן עליהם לאורך כל הדרך.
  4. הכנה מוקדמת לוועדה הרפואית – אחד מהשירותים המקצועיים המוצעים לכם על ידי עורך דין ביטוח לאומי, קשור לאופן ההכנה של התובע/ת לקראת התייצבותו בפני הועדה הרפואית.

 

עורכת הדין ליאה גרין – ליווי משפטי מקיף להגשת תביעות ביטוח לאומי

נדרשים להגשת תביעה לאובדן כושר עובדה? מתמודדים עם דחיית תביעה מצד הביטוח לאומי? במשרדה של עורכת הדין, ליאה גרין, תוכלו להסתייע במעטפת מורחבת של שירותים משפטיים להגשת תביעות וערעורים במידת הצורך.

ההיכרות המעמיקה של עוה"ד ליאה גרין, עם תחום דיני נזיקין ודיני ביטוח לאומי, תסייע גם לכם להתמודד עם מצבי תביעה מורכבים ואף להתמודד עם מצבי דחייה, כאשר פתרונות השירות המוצעים לכם כוללים בין היתר: ניתוח מקדים של סיכויי התביעה, סיוע מקצועי באיסוף מסמכים רפואיים וגיבוש תיק התביעה, הכנה מוקדמת להתייצבות בפני הועדות הרפואיות ושירותים משפטיים נוספים היכולים לעשות עבורכם את ההבדל בין קבלת קצבה לדחיית תביעה.

"אני כאן בשבילך עם כל הידע המשפטי, על מנת להשיג יחד איתך את התוצאות המיוחלות בדרך למימוש מלוא זכויותיך בתביעות אובדן כושר עבודה". עורכת הדין ליאה גרין
לתיאום פגישת ייעוץ במקרה של דחיית תביעה, חייגו:052-4746774