וועדה רפואית בביטוח לאומי
זומנתם לוועדה רפואית מטעם המוסד לביטוח לאומי? זה הזמן לדעת הכול על החשיבות הנלווית להכנה המוקדמת לקראת התייצבותכם בפני הוועדה.
כל אדם המגיש בקשה לקבלת קצבה עקב נכותו מהמוסד לביטוח לאומי, נדרש להתייצבות בפני ועדה רפואית הכוללת בדרך כלל רופא מומחה שתקפידו לקבוע את דרגת הנכות ומזכיר ועדה שתפקידו לרשום את פרוטוקול הוועדה. הוועדות הרפואיות מטעם המוסד לביטוח לאומי, מהוות חלק בלתי נפרד מתהליך בירור הזכאות לקבלת קצבאות בתביעות שונות, ביניהן: תביעת נכות כללית, תביעת נכות מעבודה, תביעת קבצה לילד נכה, תביעת שירותים מיוחדים לנכים, תביעת נפגעי פעולות איבה ותביעת פטור ממס הכנסה. חשוב לציין שתקפידה של הוועדה הרפואית נועד לצרכי בירור השינויים שחלו במצבו הבריאותי של התובע/ת, כאשר רופא הוועדה הוא זה הבוחן את הליקויים הרפואיים ובהתאם לחומרתם קובע את אחוז הנכות. לפיכך, קיימת חשיבות רבה להחלטת הוועדה הרפואית, ולכן, מומלץ להיערך בהתאם באמצעות עורך דין ביטוחי לאומי וועדה רפואית, המתמחה בהכנת מבוטחים לקראת התייצבות בפני הוועדות הרפואיות.
לפניכם, 2 המלצות חשובות כחלק מתהליך הכנה לקראת הוועדה הרפואיות בביטוח לאומי:
- וודאו שיש ברשותכם את כל החומר הרפואי הרלוונטי לתיק התביעה – איסוף חומר רפואי רלוונטי הוא השלב המקדים ביותר לקראת התייצבותכם בפני הוועדה הרפואית מטעם המוסד לביטוח לאומי והוא חייב לכלול בתוכו את כל סוגי המסמכים הרפואיים העשויים להעיד על שינוי במצבכם הרפואי/בריאותי לנוכח הנכות בגינה אתם מגישים את התביעה. מומלץ להכין תיק מסודר ובו צילומים של כל מסמך רלוונטי במספר העתקים.
- רשמו על דף את כל הטיעונים והפרטים החשובים שאתם רוצים לדבר עליהם בפני חברי הועדה – וועדות רפואיות אורכות מספר קצר של דקות, כאשר לכל תובע/ת יש פרק זמן קצר על מנת לשטוח בפני חברי הוועדה את הבעיות הרפואיות/בריאותיות/נפשיות מהן הוא סובל. לפיכך, חשוב להתמקד בפרטים הרלוונטיים ביותר.
חשוב לציין שהוועדה הרפואית כוללת גם בדיקה גופנית בהתאם למצבו הבריאותי/רפואי של התובע/ת, כאשר הבדיקה עצמה מתמקדת בליקויים בגינם התובע/ת הגיש תביעת נכות מלכתחילה.
היוועצות עם עורך דין לפני מועד הוועדה
גם במקרים בהם החלטתם שלא להסתייע בשירותיו של עורך דין ביטוח לאומי לצורך מיצוי זכויותיכם וניהול תביעת הנכות בגינה נדרשתם להתייצב בפני וועדה רפואית, אנו ממליצים לכם לקיים היוועצות עם עו"ד בטרם התייצבותכם בפני הוועדה הרפואית. היוועצות במקרים אלו עם עורך דין ביטוח לאומי וועדה רפואית, עשויה במקרים מסוימים לעשות את ההבדל בין קבלת הזכאות לקצבת נכות לבין דחיית תביעתכם.
חשוב לציין שהוועדות הרפואיות מטעם המוסד לביטוח לאומי הן גוף בעל סמכויות שיפוטיות לכל דבר ועניין, ולכן, החלטת הוועדה בענייניכם עשויה להשפיע במידה רבה על תהליך מיצוי זכויותיכם. ועוד חשוב לציין שבמקרים בהם אתם מיוצגים על ידי עורך דין ביטוח לאומי וועדה רפואית, עומדת בפניכם האפשרות לנוכחות עורך הדין בחדר בו נערכת הוועדה הרפואית. באופן זה, עורך הדין מייצג אתכם בפני חברי הוועדה ודואג לשמור על מלוא האינטרסים שלכם לאורך כל הדרך.
הגשת ערר – מה חשוב לדעת?
כל תובע/ת רשאי להגיש ערר על החלטת הוועדה הרפואית במידה והחלטתה אינה משביעת רצון בעיניו. יחד עם זאת, הוא נדרש לעשות זאת תוך 30 יום מיום קבלת ההודעה בעניינו. חשוב לציין שאת הטיעונים להגשת הערר ניתן להגיש תוך 60 יום מקבלת ההודעה בעניינו של התובע/ת. במידה ולא הייתם מיוצגים על ידי עו"ד בתהליך עד כה, אנו ממליצים לכם לשכור את שירותיו של עורך דין ביטוח לאומי לצורך הגשת הערר וניהול התהליך מכאן ואילך.