דילוג לתוכן

לשיחת ייעוץ ללא עלות התקשרו:  052-4746774

הוצאת תו חנייה לנכה

הוצאת תו חניה לנכה חניה לנכים היא זכות חוקית המוקנית לאנשים עם מוגבלויות, לצרכי גישה נוחה ובטוחה יותר למקומות ציבוריים. לפיכך, תו החניה לנכה, מאפשר לכל אדם המתמודד עם מוגבלות פיזית או נפשית, לחנות את רכבו במקומות ייעודיים, המצויים קרוב יותר לכניסות למבנים ציבוריים או מקומות עבודה. הנפקת תו חניה לנכה, עשויה להקל באופן משמעותי על חיי היומיום של אנשים עם מוגבלות והאנשים הנדרשים ללוות אותם ממקום למקום.

מהו תו חניה לנכה?

תו חניה לנכה הינו תו המקנה זכויות חניה מיוחדים לאנשים עם מוגבלויות. תו זה ניתן על ידי הרשות המקומית ו/או משרד התחבורה, כאשר קיימים שני סוגים עיקריים של תווי חנייה לנכים:

  1. תו חניה אישי – תו מסוג זה ניתן לנכה עצמו והוא נושא את שמו ותמונתו של בעל התו. חשוב לציין שב-תו זה ניתן לעשות שימוש רק כאשר בעל התו נמצא בתוך הרכב.
  2. תו חניה מלווה – תו מסוג זה ניתן לאדם המלווה את הנכה. ברוב המקרים, תו זה ניתן במקרים בהם הנכה אינו מסוגל לנהוג ברכב בכוחות עצמו והוא נזקק לליווי צמוד. לדוגמא: תו הניתן להוריהם של ילדים נכים.

 

מי זכאי לממש הוצאת תו חנייה לנכה?

הזכאות לתו חניה לנכה, מוענקת לאנשים העומדים בקריטריונים הבאים:

  • אנשים עם מוגבלות פיזית, לרבות, אלו המתמודדים עם קשיים בהליכה ו/או עמידה למשך זמן ממושך, אנשים העושים שימוש בכיסא גלגלים ו/או מכשירים נוספים לתמיכה פיזית ואנשים עם מוגבלות בתפקוד הגפיים המתקשים בביצוע פעולות יומיומיות.
  • אנשים עם מוגבלות נפשית ו/או קוגניטיביות, לרבות, בעלי לקויות קוגניטיביות המקשות עליהם לתפקד בצורה עצמאית ועלולות להשפיע על יכולת ההתמצאות שלהם במרחב.
  • אנשים המתמודדים עם מצב רפואי מסוים, לרבות, אנשים עם מחלות כרוניות ו/או בעיות רפואיות מורכבות ההופכות את הניידות לאתגר יומיומי.
  • כלל האנשים המלווים את הנכה במסגרת סיוג שוטף לנכה.

הוצאת תו חניה לנכה – שלב אחר שלב

הוצאת תו חניה לנכה הינו הליך בירוקרטי בין מספר שלבים הכוללים:

  1. הגשת בקשה לרשות המקומית בה מתגורר מבקש התו, כאשר הגשת הבקשה נעשית באמצעות טופס בקשה ייעודי להנפקת תו חניה לנכה.
  2. צירוף מסמכים רפואיים המעידים על המגבלה הגופנית ו/או הנפשית, לרבות, חוות דעת רפואית ממוחה בתחום, התומכת בהגדרה של המגבלה וקבלת תו חניה לנכה.
  3. בדיקה רפואית – במקרים מסוימים, מבקשי תו חניה לנכה, יידרשו להתייצב בפני ועדה רפואית מטעם משרד הבריאות ו/או משרד התחבורה, זאת לצרכי ביצוע בדיקה רפואית.
  4. תשלום אגרה – הנפקת תו חנייה כרוכה בתשלום אגרה, כאשר גובה האגרה נקבע על ידי הרשות המקומית ולכן היא עשויה להשתנות מעיר לעיר.
  5. הנקפת התו – סיום התהליך, כאשר התו המונפק נשלח אל כתובת המבקש ו/או מתבקש לאסוף את התו במשרדי הרשות המקומית.

עוה"ד ליאה גרין, המתמחה בתהליכי מיצוי זכויות רפואיות, תסייע גם לכם בתהליך הוצאת תו חניה לנכה, במסגרת שירות אישי ומקצועי הכולל בתוכו את כל השלבים הנחוצים להנפקת תו חניה לנכה. במסגרת השירות, נערכת בדיקה מקדימה לצורך בירור זכאותכם לתו נכה, דבר המקצר תהליכים ומזרז את תהליך הגשת הבקשה.

כמו כן, עוה"ד ליאה גרין, תסייע לכם בפעולת ריכוז ואיסוף המסמכים הרפואיים הנחוצים להשלמת התהליך, ובמידת הצורך, תפנה אתכם לרופא מומחה לצורך קבלת חוות דעת ו/או תתרגל איתכם הכנה לקראת התייצבותכם בפני וועדה רפואית מטעם משרד הבריאות/משרד התחבורה.

השירות המשפטי המוצע לכם, מיועד לכלל בעלי הזכאות לתו נכה אישי, לרבות, אנשים המתמודדים עם מוגבלות פיזית, נפשית ו/או קוגניטיבית ואנשים המתמודדים עם מצבים רפואיים מורכבים. כמו כן, השירות מיועד לאנשים המעוניינים מלכתחילה בהוצאת תו חנייה מלווה.

כעורכת דין מובילה בתחום מיצוי זכויות רפואיות, עוה"ד ליאה גרין, מאפשרת לכם לבצע בירור מעמיק בנוגע למיצוי זכויותיכם אל מול המוסד לביטוח לאומי וגופים נוספים במידת הצורך.
"אני כאן בשבילך, גם לצורך הוצאת תו חניה לנכה, במסגרת שירות אישי, מקצועי ומהיר שבסיומו תוכלו להחזיק ברכבכם תו חניה לנכה".

לבירור פרטים נוספים בנושא הוצאת תו חניה לנכה, חייגו עכשיו: 052-4746774י