עורך דין ביטוח לאומי תביעה לילד נכה

יש לך שאלה? רוצה לשאול אותי משהו? זה המקום

נדרשים להגשת תביעה לילד נכה? זה הזמן לדעת הכול על חשיבותו של עורך דין מלווה בתהליך הגשת התביעה.

כל הורה ו/או אפוטרופוס לילד בעל מוגבלות ו/או מחלה קשה, רשאי להגיש תביעה לביטוח לאומי לצורך קבלת גמלת ילד נכה המשולמת עבור הילד בהתאם ללקות עימה הוא מתמודד ומידת התלות שלו בזולת, כאשר שיעורי הגמלה נעים בין 50 ל-235 אחוזי נכות.

הזכאות לגמלת ילד נכה ביטוח לאומי, מתאפשרת במידה ומתקיימים התנאים הבאים:

  • הגמלה מיועדת לילד של מוטח תושב ישראל ו/או מבוטח תושב ישראל שנפטר. במקרים בהם מדובר בילד שעלה לארץ ללא הוריו, הוא עשוי להיות זכאי לגמלה במידה והוא עלה עם בן משפחה (אח/אחות, סבא/סבתא, דוד/דודה) ו/או ילד שמונה לגביו אפוטרופוס.
  • הילד חי בישראל ובמקרים מסוימים תינתן זכאות לילדים שיצאו לחו"ל.
  • הילד אינו מקבל קצבת ניידות (למעט מקרים מסוימים)
  • הילד מתגורר עם משפחתו (למעט מקרים מסוימים)
 

לבירור זכאותכם לקבלת גמלה עבור ילד נכה מומלץ להיוועץ עם עורך דין ביטוח לאומי

הגשת תביעה לילד נכה – שלב אחר שלב

בדומה לכל תביעה אחרת לקבלת גמלה מביטוח לאומי, גם תביעה לגמלת ילד נכה, נעשית באמצעות טופס ייעודי אליו יש לצרף מסמכים רפואיים רלוונטיים הכוללים בין היתר סיכומי מחלה בהם מופיע פירוט על תחילת המחלה אצל הילד והטיפולים אותם הוא קיבל ומקבל. בטופס התביעה הייעודי של הביטוח הלאומי, מפורטים כל סוגי האישורים הנדרשים להיות מצורפים לטופס התביעה בהתאם למגבלה/מחלה ממנה הילד סובל.

לאחר קבלת טפסי התביעה, מתקבלת החלטה האם לזמן את הילד לוועדה רפואית ו/או לקיים דיון בוועדה הרפואית מטעם המוסד לביטוח לאומי ללא נוכחות הילד. חשוב לציין שקיימות 2 וועדות רפואיות במקרה של תביעת ילד נכה: וועדה רפואית לילדים עד גיל 3 ו-וועדה רפואית לילדים מעל גיל 3.

לאחר החלטת הוועדה תתקבל החלטה בעניין זכאותכם לקבלת גמלת ילד נכה, כאשר במקרים בהם לא תהיו שבעי רצון מהחלטת הוועדה, תוכלו להגיש ערר על החלטת הוועדה ואף על החלטתה של וועדת העררים במידת הצורך. כמו כן, חשוב לציין שבכל אותם מקרים בהם תביעה לגמלת ילד נכה נדחתה ו/או לא אושרה במלואה, עומדת לרשותכם האפשרות להגשת תביעה חוזרת לאחר 6 חודשים במידה ועומד לרשותכם אישור רפואי המעיד על החמרה במצבו של הילד. כמו כן, עומדת בפניכם האפשרות לבקשת דיון מחדש בתביעה בכל רגע נתון.

זכאות לגמלת ילד נכה עבור ילדים מגיל 18 ואילך

על פי חוק הביטוח לאומי, כל מי שקיבל גמלת ילד נכה עד גיל 18, זכאי לקבלת גמלה במשך שלושה חודשים גם לאחר גיל 18. לאחר מכן, עומדת לרשותכם האפשרות לבדיקת זכאות לקצבת נכות בהתאם לקביעת נכות רפואית וקביעת דרגת אי כושר עבודה.

חשוב לדעת: זכאות לגמלת ילד נכה מתאפשרת גם במקרה של פטירת הילד. במקרים אלו, ניתנת לכם האפשרות להגשת תביעה רטרואקטיבית אליה יש לצרף את כל המסמכים הרפואיים הרלוונטיים, לרבות, סיכומי אשפוז מתקופת החיים האחרונה של הילד.

מתי תדרשו לשירותיו של עורך דין ביטוח לאומי תביעה לילד נכה?

בדומה לכל תהליך תביעה אחר מול הביטוח לאומי, גם בתביעה לגמלת ילד נכה, חשוב ומומלץ להסתייע בשירותיו של עורך דין מלווה המתמחה בחוק הביטוח הלאומי וזאת לצרכי מיצוי מלוא הזכויות לאורך כל שלבי התביעה. תביעת לילד נכה בביטוח לאומי, מחייבת אתכם לקבלת סיוע משפטי מכיוון שתוצאות התביעה עשויות להשפיע במידה ניכרת על היכולות הכלכליות שלכם בכל הנוגע לגידול ילד/ה המתמודד/ת עם מגבלה פיזית כזו או אחרת ו/או ילד/ה הסובל/ת ממחלה כזו או אחרת.

ברוב המקרים, קבלת סיוע משפטי מעורך דין המתמחה בנושא ומכיר היטב את מלוא הזכויות המגיעות לכם, תבטיח גם לכם הגנה מלאה על זכויותיכם ותבטיח לכם טיפול משפטי מקצועי ויסודי בעניין מורכב זה. במסגרת שירותיו של עורך דין ביטוח לאומי, תוכלו להסתייע בשירותי ייעוץ לפני תחילת שלבי הגשת התביעה ולהסתייע בו גם בתהליך איסוף המסמכים הרפואיים הנחוצים לצורך התהליך.

אם גם אתם נדרשים להגשת תביעה לביטוח לאומי לצרכי קבלת גמלת ילד נכה, אנו ממליצים גם לכם להיוועץ עם עו"ד עוד בטרם הגשת התביעה.

מאמרים
נוספים