ועדה רפואית ביטוח לאומי – וועדות רפואיות מטעם המוסד לביטוח לאומי, פועלות לצרכי קביעת אחוזי נכות לכל אדם המגיש תביעה לקבלת קצבת נכות כללית ו/או לצרכי קבלת הטבות כתוצאה מנכות, כאשר החלטות הוועדה עשויות להשפיע במידה ניכרת על שיעור הקצבה לו תהיו זכאים.
וועדות אלו מורכבות ממוחה רפואי בתחומו אשר התמנה על ידי המוסד לביטוח לאומי לצורך כך. כמו כן, יושב בוועדה מזכיר מטעם הביטוח לאומי שבסמכותו לזמן את הרופאים המומחים על פי ההתמחות הרלוונטית לכל מקרה.
שימו לב – בכל אותם מקרים בהם המבוטח/ת הנדרש להתייצב בפני ועדה רפואית, סובל ממספר פגיעות בתחומי רפואה שונים, הוא עשוי להיות מופנה לקבלת חוות דעת אצל מספר רופאים לצורך קביעת שיעור אחוזי הנכות הרפואית, כאשר הרופא המומחה היושב בוועדה הוא הרופא המוסמך לסכם את חוות הדעת ולקבוע את אחוזי הנכות הרפואית.
ועדה רפואיות ביטוח לאומי – עורך דין מייצג
על פי החוק, כל אדם המגיש תביעה לביטוח לאומי, זכאי לשכור את שירותיו של עורך דין מייצג, לרבות, למטרות ייצוג של עורך דין בוועדות הרפואיות. מתוקף תפקידו בחוק, עורך דין מייצג בענייני הביטוח לאומי בכלל והוועדות הרפואיות בפרט, רשאי בין היתר לשלוח מסמכים רפואיים לוועדה הרפואית, להיות נוכח בוועדה ולהציג בפניה חוות דעת רפואיות, לבקש את פרוטוקול הוועדה לצרכי עיון ולהעלות טיעונים בשם המיוצג בפני הוועדה, לרבות, טיעונים לגבי נכות רפואית של המיוצג, לטעון לקשר סיבתי ו/או היעדר מצב קודם, לטעון להפעלת תקנה 15 וטיעונים נוספים בשמו של המיוצג.
שימו לב – הועדות הרפואיות מטעם המוסד לביטוח לאומי, מחויבות בחוק בבדיקת הקשר הסיבתי בין הנכות לבין המקרה שהוביל לפגיעה בגינה התובע/ת מבקש/ת זכאות לקבלת קצבת נכות כללית. לפיכך, ייצוג הולם מטעם עורך דין נזיקין, המתמצה בחוק הביטוח הלאומי, יכול לסייע גם לכם להגן על מלוא זכויותיכם בדרך למימוש קצבת נכות כללית.
מה קורה במקרים בהם הוועדה הרפואית דוחה את דרישת התובע/ת?
על פי חוק הביטוח לאומי, לרשות כל אחד ואחת מבינכם עומדת הזכות להגשת ערעור על החלטות הוועדה באמצעות ערר לוועדה רפואית לעררים. במקרים אלו, התובע/ת, יידרש לבדיקה מחדש על ידי חברי הוועדה הרפואית לעררים שמתוקף סמכותם יכולים לשנות ו/או להשאיר את החלטות הוועדה הקודמת.
במידה וגם החלטתה של הועדה הרפואית לעררים אינה לטעמכם, תוכלו להגיש ערעור על החלטתה לבית הדין לענייני עבודה, כאשר הגשת הערר מתאפשרת רק לצרכי הפניית שאלות משפטיות בלבד ולא לגבי עניינים רפואיים כאלו ואחרים הקשורים לסמכות הועדה הרפואית לעררים. כפועל יוצא מכך, קיימת חשיבות רבה להיערכות מקדימה גם לקראת ההתצייבות בפני הוועדה הרפואית וגם בפני ועדה רפואית לעררים במידת הצורך.
כיום, כל עורך דין ביטוח לאומי, העוסק ומתמחה במתן סיוע וליווי משפטי למגישי תביעות זכאות לקבלת קצבת נכות כללית, מאפשר לכם להסתייע בשירותי הכוונה והדרכה לקראת ההתייצבות בפני וועדות רפואיות מטעם הביטוח לאומי.
מתי מומלץ לפנות לשירותיו של עורך דין ביטוח לאומי?
אם גם אתם מתכוונים להגיש תביעת נכות כללית לביטוח הלאומי, אנו ממליצים לכם בראש ובראשונה, להיוועץ עם עורך דין ביטוח לאומי העוסק ומתמחה בנושא. בשלב זה, נציין את העובדה ששכר הטרחה של עורך דין למקרים אלו, מעוגן בחוק, ולכן, תעריפי שכר הטרחה אינם אמורים להוות חסם עבורכם. היוועצות מוקדמת וקבלת שירותי סיוע משפטי באמצעות עורך דין נזיקין לענייני הביטוח לאומי, תאפשר גם לכם להגדיל את סיכויי קבלת תביעתכם ותבטיח לכם הגנה מלאה על מלוא הזכויות שלכם לאורך כל הדרך. בין יתר הפעולות המיושמות על ידי עורך דין ביטוח לאומי במסגרת ייצוג תובעים בביטוח לאומי תוכלו למצוא:
- ייעוץ משפטי מקדים בהתאם לנסיבות המקרה וסוג התביעה
- סיוע משפטי במילוי והגשת טפסי התביעה
- איסוף מסמכים רלוונטיים לצרכי הגשת התביעה
- ייעוץ משפטי והכוונה מקצועית לקראת התייצבות בפני וועדות רפואיות מטעם הביטוח לאומי
- הפנייה לקבלת חוות דעת רפואיות חיצונית במידת הצורך
- ייצוג בוועדות הרפואיות וייצוג בוועדה לעררים במידת הצורך
אם גם אתם רוצים להבטיח לעצמכם הגנה מלאה על זכויותיכם לאורך כל שלבי התביעה מול הביטוח לאומי, זה הזמן לפנות לקבלת ייעוץ משפטי ראשוני מעורך דין ביטוח לאומי.